Hiljaisuuden retriitti

Hiljaisuuden retriitti 1.-3.12.2023 Sastamalassa

Tervetuloa hiljaisuuden retriittiin Tuomiston kartanoon!

Tuomiston kartanon kehoa ja mieltä hoitavat energiat kutsuvat Sinua itsesi äärelle joulukuun ensimmäisenä päivänä. Hiljaisuudessa voimme kuulla sielumme kutsun, joka kannustaa meitä Elämään. Meillä kaikilla on oma sielunpolkumme, jonka kuiskauksia voi kuulla hiljaisuudessa.

Retriitissä on tilaa ennen kaikkea omalle hiljaisuudelle, mutta tarjolla on myös yhteisiä harjoitus- ja mietiskelyhetkiä. Aamuharjoituksissa avaudutaan uuteen päivään ja iltaharjoituksissa laskeudutaan levolle. Harjoitukset sisältävät omaa tutkiskelua tukevaa liikettä sekä meditaatiota. Aamu- ja iltaharjoitukset syntyvät lopulliseen muotoonsa retriitin aikana osallistujien tarpeiden mukaan. Yhteiseen ohjelmaan voi osallistua niin halutessaan.

Retriitin ohjaa hiljaisuuden retriitin ohjaajaksi valmistunut arjen hiljaisuuden vaalija ja oman elämänsä tutkiskelija Virpi Haavisto. Hän ammentaa ohjauksessaan omasta kokemuksestaan niin hiljaisuuden kuin liikkumisen suhteen. Virpin ohjaamat liikeharjoitukset eivät nojaa mihinkään tiettyyn rakenteelliseen liikkumisen tapaan vaan hän ohjaa liikkumaan omaa kehoa kuunnellen. Hiljaisuuden retriitissä hitaat, rentouttavat venytykset tuovat myös mielelle lepoa.

Retriittiin voi tulla vain rentoutumaan ja nauttimaan hiljaisuudesta. Tuomistolla on läsnä lempeys ja rauha, joka tukee rentoutumista ja itsen kanssa olemista. Ihana kirjastohuone kutsuu käpertymään sohvan nurkkaan tai ottamaan päiväunia divaanilla. Voit myös ammentaa kirjaston valtavasta valikoimasta opastusta henkiseen kasvuun ja hengellisyyteen. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta hiljaisuudessa olemisesta. Utelias ja avoin mieli riittävät.

Tuomiston kartanon emäntä Tuuli taikoo rakkaudella kaikkia aisteja hiveleviä ja kehoa ravitsevia aterioita. Aamuisin kartanossa leijailee vastapaistettujen sämpylöiden tuoksu. Salaatit ovat värikkäitä ja kauniisti tarjolle aseteltuja. Aamiaisen kruunaa makunystyröitä hivelevät puurot. Tuomiston kartano on paikka, jossa voi kiitollisena ottaa vastaan rakkautta kaikin aistein.

Anna itsellesi lahja, jonka vaikutus omaan elämään saattaa olla kauaskantoinen. Itselle voi joskus olla vaikea suoda lepoa, rentoutta ja henkeä ravitsevaa läsnäoloa. Olet kaiken tämän arvoinen!

Tämä hiljaisuuden retriitti on sinulle, jos haluat

 •  enemmän läsnäoloa elämääsi
 •  antaa itsellesi mahdollisuuden rentoutumiseen ja lepoon
 •  kuulla, mitä hiljaisuus kertoo sinulle
 •  päästää irti mielen hälinästä
 •  olla juuri sellainen kuin olet

Tämä retriitti ei ehkä sovi sinulle, jos elämäntilanteesi vaatii keskustelua muiden kanssa. Ota yhteyttä, jos oma elämäntilanteesi arveluttaa.

Retriitti on omaa rauhaa varten. Ulkoiset tekijät, kuten puhelin ja sen tuoma yhteys ulkomaailmaan, on tarkoitus sulkea retriittikuplan ulkopuolelle. Ennen retriittiä saat sähköpostiisi retriittikirjeen, jossa on ohjeet hätätapauksia varten. Harvoin tapahtuu mitään niin tärkeää, mikä ei voi odottaa retriitin jälkeiseen aikaan. Mielelle on kuitenkin tärkeää tietää, että tarvittaessa saa tiedon. Voi hyvillä mielin laskeutua rauhaan.

Virpin ajatuksia hiljaisuudesta ja oman totuuden mukaan elämisestä

Hiljaisuuden retriitti tarjoaa mahdollisuuden itsen tutkiskeluun. Avoin mieli tukee omaa prosessia. Itseä tutkiessa voi tulla kohdanneeksi myös jotain selittämätöntä, joka kannattelee elämässä. Ennen kaikkea itsen tutkiskelu voi auttaa löytämään oman totuuden. Oma totuus vapauttaa elämään aitoa ja todellista elämää, kun ilmentää omassa elämässä sitä, mikä on itselle totta. Pienetkin asiat ovat merkityksellisiä. Mikä ikinä tukee matkaasi kohti aidointa Sinua, ota se matkaan mukaasi, helli ja hoivaa. 

Olet perillä tässä ja nyt. Olet turvassa. Aina emme huomaa olevamme kannettuja, turvassa ja huolenpidossa. Vaikka emme jotain näe, se ei tarkoita, etteikö sitä ole olemassa. Monet asiat vaativat tietyn näkökulman ja oikeanlaisen valon, jotta voimme nähdä. Vaikka jokin ei ole jatkuvasti joka suunnasta näkyvissä, on se jokin silti olemassa. Meidän täytyy vain asettua intuition ohjaukseen ja luottaa siihen, että saamme oikeat asiat näkyviin oikealla hetkellä. Joskus meidän on mentävä kohti tuntematonta, jotta voimme nähdä uusia mahdollisuuksia. Pelko voi estää meitä kurottamasta tuntemattomaan. Silloin yhteys tukeen ja turvaan auttaa. Löydämme yhteyden itsemme kautta. Joskus ei tarvitse ottaa kuin yksi pieni askel ja tuki löytyykin ympäriltämme. Yhteys korkeimpaan itseen auttaa ilmentämään sielumme kutsua todeksi.

Hiljaisuus voi tuoda esiin myös epämukavia ajatuksia ja kriittisiä ääniä, joita meillä ihmisillä on. Näiden ajatusten aiheuttamisen tunteiden on hyvä antaa virrata ja mennä kehon lävitse, jotta ne eivät vaikuttaisi meidän valintoihimme ja haluamaamme tapaan elää. Tunteiden virtaus on kuin puhdistava tuli. Puhdistuminen tekee kipeää, mutta vain hetken. Tunteet voivat tuntua pelottavilta ja siksi ne mieluummin työntää sivuun kuin antaa niiden tulla. Tunteiden tukahduttaminen kuitenkin tukkii kehoamme. Tunteet patoutuvat, jos niiden ei salli tulla esiin.  Hoitava liike voi vapauttaa kehosta patoutuneita tunteita ja niille on tilaa tällä retriitillä. Itkeminen omassa rauhassa muiden ympäröimänä voi olla vapauttava kokemus. Ei tarvitse huolehtia siitä, että joku vaivaantuisi siitä tai kokisi tarvetta tulla lohduttamaan. Kaikki osallistujat ovat kannattelemassa ensisijaisesti itseään ja paradoksaalisesti vapauttamassa itseään kannattelusta.  Samalla antaa sekä itselleen että toisille lahjan, kun todentaa itseään aidoimmillaan elämän virrassa.

Ajankohta

1.-3.12.2023 

Joulukuun alku on kaunis ajankohta laskeutua hetkeksi hiljaisuuteen itsensä kanssa. Kuun kiertoa seuraavat ovat tietoisia kuun vaiheesta tällöin. Kuu on vähenevä, jolloin kuu on viimeisessä vaiheessa ennen uutta kiertoa. Kuu kuolee ennen uutta syntymää. On aika levätä, on aika siunata se, mitä on ollut ja on aika kerätä voimia. Täysikuun aika on saattanut valaista jotain esiin, jota on tarve tutkiskella itsekseen, mutta turvallisesti ryhmässä.

Paikka

Tuomiston Kartano sijaitsee Sastamalan Karkussa n. 7 kilometrin päässä Tampere–Pori -valtatiestä (11) keskellä kylää. Kartanolle pääsee kätevästi sekä junalla että omalla autolla Tampereelta reilussa puolessa tunnissa. Karkun rautatieasemalta kartanolle on vain n.400m kävelymatka.  Osoite: Riippiläntie 32, Karkku / Sastamala, 38100. Lisätietoa paikasta Tuomiston kartanon sivuilla ja Facebookissa.

Tuomiston kartano on minulle henkilökohtaisesti tärkeä paikka. Paikan energia on hyvin rakastava ja lempeä. Tunnen linjautuvani ”normaalia” nopeammin itseni kanssa, kun vain astun pihapiiriin ja taloon sisään. Joskus on käynyt niinkin, että mieleni hälinä on ensin estänyt minua laskeutumasta itseeni, mutta kartanon rauha ja mielen tietoinen hiljentäminen ovat tehneet tehtävänsä. En voisi kuvitella pitäväni ensimmäistä omaa retriittiäni missään muualla.

Majoittuminen retriitissä

Retriitissä majoitumme kartanon tilavissa ja kauniissa 2-4hh makuuhuoneissa. Suuressa osassa huoneita on 120cm leveät vuoteet, ja lähes jokaisella vuoteella on harsoverhoin rajattu oma yksityinen tilansa. Suihkut ja wc:t sijaitsevat makuuhuoneiden läheisyydessä. Täysihoidossa saamme nauttia kartanon ravinteikkaasta ja herkullisesta laktoosittomasta kasvisruoasta. Mikäli joulukuun alussa ei ole pakkasta voimme lauantaina nauttia ihanan puusaunan löylyistä Frantsilan kylpytuotteilla itseä hellien.

Osallistumismaksu

Koko viikonlopun hinta on 449 euroa (sis. arvonlisäveron: majoitus 10 %, ateriat 14 %, ohjelma 24 %).  Ota mukaan omat liinavaatteet (90-120cm sänky) ja pyyhe. Tuomistolta saa myös vuokrattua liinavaatesetin lisämaksusta 20 euroa/hlö. Osallistumismaksu maksetaan laskulla, jonka saat retriiittikirjeen yhteydessä ja joka tulee olla maksettuna retriitin päättyessä sunnuntaina 3.12.2023.

Hintaan sisältyy:

 • 2 yön majoitus 2–4 hengen huoneissa kartanon päärakennuksessa, omat lakanat ja pyyhkeet mukaan (90-120cm sängyt). Mahdolliset majoitustoiveet huomioidaan ja pyritään toteuttamaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisämaksusta (60 euroa) mahdollisuus yhden hengen huoneeseen (rajoitettu määrä).
 • täysihoito (ohjelman mukaiset ateriat – kotikeittiössä valmistettua laktoositonta kasvisruokaa (lakto-ovo), jossa suositaan luomua ja oman puutarhan satoa.)
 • ohjatut harjoitukset ja meditaatiot
 • keskustelumahdollisuus ohjaajan kanssa
 • ihana puusauna Frantsilan kylpytuottein (huom. pakkasraja!)
 • äänimalja/gongi-rentoutus lauantai-iltana

Paikkoja on rajallisesti, joten ilmoittaudu mitä pikimmin.

Muita kuin allergioihin perustuvia erikoisruokavalioita ei valitettavasti voida toteuttaa. Ilmoita mahdollinen allergia varauksen yhteydessä.

Suosittelemme kaikille matkavakuutuksen ottamista mahdollisten äkillisten esteiden tai sairastapausten varalle.

Retriitin alustava ohjelma

Oikeudet muutokseen pidätetään.

Perjantai

17.00 saapuminen
18.00 johdatus hiljaisuuteen
19.30 illallinen
20.30 iltaharjoitus

Lauantai

7.30 aamukahvi ja tee tarjolla
8.00 aamuharjoitus 
9.30 aamupala
10.30 virikepuhe (45min)
13.30 lounas
17.00-19.00 sauna
19.00 illallinen
20.00 rentoutus

Sunnuntai

8.00 aamukahvi ja tee tarjolla
8.30 aamuharjoitus
10.00 brunssi
12.00 loppupiiri
14.00 lähtökahvit

Ohjaaja

Retriitin ohjaajana toimin minä, Virpi Haavisto. Oma matkani kohti hiljaisuutta on alkanut vuonna 2013, kun koin herätyksen tietoisuuteen omasta mielestä ja sen vaikutuksesta elämääni. Siitä lähtien olen tutkinut ja harjoittanut mieltäni, kehoani, alitajuntaani sekä ympäröivää näkyvää ja näkymätöntä maailmaa vapautuakseni peloista ja rajoittavista uskomuksista. Vaikuttavinta arkisessa hiljaisuuden viljelyssä on minulle ollut mielen hälinän hiljentyminen ja rauhan laskeutuminen jokapäiväiseen tekemiseen. Vaikka mieleni välillä kuplii, löydän rauhan hiljentyessäni itseni äärelle.

Äänimalja/gongirentoutuksesta vastaa äänihoitaja ja joogaohjaaja Saara Järvinen. Saara työskentelee inhimillisen kohtaamisen ja kokonaisvaltaisen hoitamisen parissa. Ohjauksessa Saaraa puhuttelee luonnollinen ja aito yhteys sekä turvallisen tilan luominen läsnäololle.

Virpi Haavisto
Saara Järvinen

Peruutusehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautuessasi sitoudut noudattamaan sopimus- ja peruutusehtoja. Mikäli joudut kuitenkin peruuttamaan osallistumisen, on peruutus tehtävä kirjallisesti sähköpostilla osoitteeseen virpi@pelkotanssi.fi. Liitä mukaan nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi.  Mikäli peruutus tapahtuu vähintään 30 pv ennen tapahtumaa, veloitamme 100 € peruutuskuluna. Jos peruutus tapahtuu alle 30 pv ennen retriitin alkua, veloitamme koko retriitin hinnan vähennettynä säästyneillä kuluilla tai voit halutessasi luovuttaa paikan toiselle osallistujalle ilman lisäkustannusta sopimalla asiasta järjestäjän kanssa. Retriitinjärjestäjällä on oikeus perua tapahtuma ylivoimaisen esteen sattuessa tai mikäli minimiosallistujamäärä 10 ei toteudu. Retriitinjärjestäjä ei vastaa mahdollisista osallistujan muista kuluista (esim. matkakulut) peruutustilanteessa. Järjestäjällä ei ole vakuutusta retriitin osallistujille, joten suosittelemme jokaista tarkastamaan oman vakuutusturvan tältä osin ja hankkimaan tarvittavat vakuutukset niin halutessaan.

Ilmoittautuminen

Tiedustelut ja sitovat ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen: virpi@pelkotanssi.fi tai yhteyssivun lomakkeella.

(Visited 549 times, 1 visits today)