Pelkotanssin lähtökohta

Lähtökohta Pelkotanssilleni
Minä tarvitsin paremman työn ja enemmän palkkaa
Kun lähdin työnhakuun syksyllä 2017, olin ollut 1,5 vuotta työttömänä ja perhevapaalla. Olin siihen asti työskennellyt asiantuntijatöissä. Avioliittoni ei voinut kovin hyvin ja aavistin, että minun on itsenäistyttävä. Tarvitsin 1000€ enemmän palkkaa, jotta voisin pitää lasteni kodin. Minulla ei kuitenkaan ollut kokemusta, jolla minut olisi huomioitu avoimien paikkojen hauissa. Minun oli etsittävä piilotyöpaikka.
Lähtökohta Pelkotanssilleni
tavoitteen asettaminen
Kylmäsoitto työnantajalle tavoitteeksi
Työnhaussa kammottavinta, mitä tiesin, oli kylmäsoittojen soittaminen. Olin toki työkseni hoitanut asioita puhelimessa, mutta omien asioiden hoitaminen oli vaikeaa (koska tiedostamaton häpeä). Olin kuitenkin ihan varma, että en saisi tavoittelemaani työtä muutoin kuin soittamalla yrityksiin. Olin varma, että se olisi tunnehinta, jota joutuisin maksamaan tavoitteeni saavuttamiseksi. Otin työnhaun ensisijaiseksi tavoitteeksi kylmäsoiton soittamisen ja jätin työpaikan saamisen "herran haltuun".
tavoitteen asettaminen
Toimeen tarttuminen
Pelkoja kohti
"Oi jospa aloittaisimme siitä, mikä on tarpeen ja jatkaisimme sillä, mikä on mahdollista niin saisimme aikanaan havaita tehneemme sen, mikä maailman vankien mielestä on mahdotonta." Franciscus Assisilaisen viisaus johdatti minun matkaani. Mikä oli tarpeen? Opettelin tunnistamaan ja pilkkomaan pelkoani osiin valmentajan kanssa. Aloin mennä kohti pelkoa kohtaamalla tuntemattomien katseita. Siedätin itseäni pelon ja häpeän tunteille, kun opettelin verkostoitumaan ja juttelemaan myös toimitusjohtajille. Luotin siihen, että pelkojen takaa löytyy jotain tärkeää. Aloin kirjoittaa kokemuksistani blogia.
Toimeen tarttuminen
Onnistuminen
Piilo-osaajat siivitti minut tavoittelemaani työhön
Liityin tammikuussa 2018 Piilo-osaajien toimintaan mukaan. Vaikka minua hävetti oma osaamattomuuteni ja kokemattomuuteni, julkaisin muiden piilo-osaajien tavoin oman osaajaprofiilini. Siedätin itseäni lisää epämukaville tunteille. Osallistuin toimintaan mahdollisimman paljon. Puhuin pelkoja kohti menemisestä muille jäsenille ja järjestin tapahtumia. Syyskuussa 2018 soitin kylmäsoiton ja puhuin erään toimitusjohtajan kanssa siitä, mitä voisin heidän yrityksessään tehdä. Se ei johtanut työllistymiseen, mutta 2 viikon päästä sain viestin piilo-osaajaprofiilini perusteella: työpaikka, jota etsin, löysi minut.
Onnistuminen
Uusi elämänvaihe
IT-palvelupäällikkyys ja Piilo-osaajat
IT-palvelupäällikkönä opin turvautumaan asiantuntijoiden osaamiseen. Minun ei tarvinnut itse osata kaikkea. Rakensin verkostoja organisaation sisällä ja panostin asiakassuhteiden hoitamiseen. Piilo-osaajissa aloin sparrata muiden osaajaprofiileja ja auttaa tunnistamaan osaamista. Omien vahvuuksien tunnistaminen, osaamisen esiintuominen ja valmentaminen alkoi vetää puoleensa.
Uusi elämänvaihe
Rohkeusmatka jatkuu
Oman elämäni luoja
Halusin kirjoittaa kirjan, joten lähdin opiskelemaan kirjoittamista. Osa-aikaisen opintovapaan jälkeen palattuani IT-palvelupäälliköksi en löytänyt enää samaa tulta. Omannäköinen elämä ja omien unelmien tavoittelu alkoi kutsua vahvasti. Halusin saattaa kirjan loppuun ja kasvattaa valmentajuuttani. Seuraava etappi oli luonnollisesti yrittäjyys ja sen herättämien pelkojen kohtaaminen. Seikkailu on alkanut...
Rohkeusmatka jatkuu

Alla podcasteja, videohaastatteluita ja webinaarivierailuja viime vuosilta:

(Visited 359 times, 1 visits today)